stymfal

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Sardínia

...výLETík

Sardegna

november 2009

 


              

 

Lacné letenky, kúpiť online a ísť. Cez hospitalityclub.org vybaviť ubytko v Cagliari a sardínske dobrodružstvo može spokojne začať. Do hlavného města Sardínie prichádzame každý v iný deň, ale to nevadí. Aspoň vieme trafiť ku Christianovi do bytu, kde spinkáme počas nášho výletu. Prvý deň sa zoznamujeme s domácimi na obedíku, prechádzame mestom a zisťujeme, ako to je s požičaním auta. Večer sa pije v miestnych baroch a zúčastňujeme sa na jazzového festivalu.


Druhý deň vyrážame autom smer sever. Takmer celý večer prechádzame horami, zastavíme sa na pizzu v Ballao, za svitu mesiaca míňame Lago di Mulargia a neskorým večierkom prichádzame do Barumini. V bare si dáme vínko a podaktorí pivko (6,6 s udiveným výrazom tety čašníčky a otázkou „solo per Lei?“, čo sa stalo potom heslom nášho pobytu) a ideme spinkať.


Zarána prichádzame do zrúcanín nuraghskej osady v Barumini (kde slušne prelezieme oplotenie, bo tam nik tak skoro nie je) a nevynecháme ani blízke Castello na menšom kopčeku. Fotíme a dávame si pozor na veľkosť postáv na fotografiách. Ďalšie kroky nás zavedú do Oristana, mestečka takmer na pobreží, odkiaľ to berieme popri mori na motorway a rovno do Cagliari. Večer sa lúčime s časťou našej výpravy a pojedáme sardínsky chlieb – také oblátkoidné placky, ale fajné. Christian so svojou raggazzou a Lorenzom s nami konverzujú o Jánošíkovi a nežnej revolúcii, prekvapivo, majú dosť dobrý prehľad 

Ďalší deň strávime na pláži poetov a lúčime sa s týmto srdečným krajom…



sardegna a saccaio | stály odkaz

Komentáre

  1. Normálne si ma pomýlila...
    pozerám do kalendára, ale november 2010 ešte len bude. Alebo toto sú zápisky z budúcnosti? ((-:
    publikované: 23.05.2010 16:00:29 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  2. upsss
    ta som sa sekla veruže riadne :) diky diky, lasky, zo srdca
    publikované: 24.05.2010 21:25:03 | autor: stymfal (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014