stymfal

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

We have time, there's no big rush.

...o tom, že sa naozaj nie je kam ponáhľať (P.S.: čítaj medzi riadkami)

dnes som si kúpila za jedno euro na ulici starú knihu- Le avventure di Pinocchio. Na začiatok mojho dobrodružstva sa to tak akurát hodí. Prešla som cez trhy, čo sú pri kostole San Lorenzo a potom som zamierila k dómu Santa Maria del Fiore. To je ten slávny v strede mesta, čo je na každej fotografii a kresbe (ak mu to nevyfúkne Ponte vecchio). Na zastávke sa ku mne pridal nejaký mladík, ktorý mi tvrdil, že študuje angličtinu, ale keď sme sa prekvapivo nedohovorili, tak som pozvanie na kávu obozretne odmietla. Nie som predsa blondýna (aspoň zatiaľ). Teraz mám čierne vlasy. Ale uvažujem o tom, že zmením farbu...nie že by ma inšpiroval Eternal sunshine of a spotless mind, ale možno trochu...sometimes i just feel to have a new haircut...vlastne haircolor, strih už nový mám. Alá Mia alebo Amélia...niečo medzitým. Až na to, že akokoľvek sa snažím, moje vlasy nikdy nebudú rovné.


..no a pred dvoma dňami som nešla do školy, mala som len dve hodiny a po tom, čo som párkrát po sebe cestovala do školy vyše hodiny, povedala som si, že mi to za to nestojí. Šla som sa túlať po okolitých kopcoch...



...som žena:)



....obyvatelia Talianska sú milí...ale sú to patrioti. To "ale" nemá znieť negatívne, skor že je ťažšie medzi nich preniknúť. Zvášť pre takých, ako som ja- čo sa vyflákli na šúdium jazyka dopredu a musia to teraz miesto party going dobiehať. Vraj je to romantický jazyk...no neviem, ale ľubozvučný každopádne....(jeeeeeej, práve sa mi stiahla Anna a kráľ, bude funny večer...)


.....ale aby som sa vrátila k téme mojho blogu...k dverám...zrejme to chce vysvetlenie...aj keď si myslím, že tá potápajúca loď to dosť dokresľuje, dáme tomu ešte šancu:)
som pokojný typ, mám rada, keď je to v mojom vnútri usporiadané, všetko, čo je za mnou (či už pozitívne alebo negatívne) je mnou prijaté a spracované a snažím sa žiť aktuálne. A možno práve preto (alebo možno aj nie) je teraz všetko naopak...(ak sa teraz niektorí divíte, dobré ráno prajem). Okrem toho, že som introvert, tak som ešte aj dobrá herečka. Aj keď sama by som to asi maskou nenazvala, je to skor každodenné brnenie...whatever...
..a teda, tento blog mám miesto niečoho, čo niektorí nazývate denníčkom a práve tu by som rada dala dohromady to, čo treba. Ako to súvisí s dverami? Použila som obraz dverí, lebo ma to práve napadlo. Nemá to nič spoločné s tým, že by som chcela niekoho vyhodiť alebo nechať stáť predodvermi...(ďakujem za ten prievan) je to skor stav po tom prievane...treba pozatvárať, aby sa nerozbili okná a nezničilo všetko jemné vo vnútri...a možno je to tak trochu stav po prievane a aj po premiestnení nábytku:) a nie je to vlastne ani tak stav po ako "in medias res"...


hmmm...strata zmyslu je prvým krokom k jeho opatovnému nájdeniu...vykročila som

Italia | stály odkaz

Komentáre

  1. :-)
    niezeby som tu z toho nebola jelen,to som,ale budem sem chodit,nech zistim,co to furt mas s tymi dverami.jak pokracujes so studiom talianciny?je tam tiez taka kosa ako tu?ja na nu narazam vsade,kam sa vrtnem.kde pridem,kosa so mnou:-)
    publikované: 23.10.2009 20:04:17 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014